Ege Postası
Geri

İzmir'e Afrika'dan 122 vatandaş daha getirildi 

Burkina Faso ve Gine'den getirilen 122 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 14 günlük karantina sürelerini geçirmeleri için İzmir'in Bornova ve Buca ilçesindeki öğrenci yurtlarına yerleştirildi.
İzmir'e Afrika'dan 122 vatandaş daha getirildi 
Haberler / Güncel
4 Mayıs 2020 Pazartesi 08:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yurt dışında 59 ülkede bulunan onbinlerce Türk vatandaşının Ramazan ayını ve bayramı ülkelerinde geçirmeleri amacıyla başlatılan tahliye çalışmaları kapsamında, Burkina Faso ve Gine'de bulunan 122 Türk vatandaşı, Türkiye'ye getirildi.

Uçakla 00.30’da İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na iniş yapan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 122 Türk vatandaşı, ateşleri ölçüldükten sonra AFAD ekiplerince dezenfekte edilen bavullarını almak için alana indi.

Daha sonra vatandaşlar havaalimanına getirilen otobüslere sosyal mesafeye uygun şekilde bindirildi. 

122 Türk vatandaşından 50’si polis eskortluğunda Bornova ilçesindeki Yörük Ali Efe Öğrenci Yurdu, 72 kişi ise Buca ilçesinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Hanzade Hatun Öğrenci Yurdu’na götürüldü. Yurtlara yerleştirilen 122 Türk vatandaşının 14 günlük karantina süreci başladı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN 169 TÜRK VATANDAŞI İZMİR'E GETİRİLDİ

Öte yandan tahliye çalışmaları kapsamında 169 Türk vatandaşı Suudi Arabistan'dan İzmir'e getirildi. Gelenlerden 1'inin yüksek ateş nedeniyle hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'tan havalanan ve 169 Türk vatandaşının taşındığı 'Flynas' isimli uçak, saat 13.00'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indirildi. Sağlık kontrollerinde ateşi yüksek çıkan bir vatandaş, ambulansla Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Valiz kontrolleri ve dezenfeksiyon işlemlerin tamamlanmasının ardından 169 Türk vatandaşı, 14 günlük karantinayı geçirecekleri Aydın'ın Söke ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlara gitmek için kendilerine tahsis edilen otobüslerle yola çıktı. (DHA-AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası